n Menu

Vemodig Dirch kort tid før han døde: Jeg sgu’ ha’ valgt havet

Dirch-Passer-976-960

ER DU EN AF DE DRENGE, som i juli 1977 sad i ”Manø” sammen med Dirch Passer, vil jeg gerne høre din historie. Nu nærmer du dig pensionsalderen. Hvad fik du af livet? Af uddannelsen hos legendariske Lauritzen. Du er måske stadig en del af ”Det blå Danmark”, landets væsentligste erhverv i århundreder? Eller gik du i land og brugte ungdommens viden på andre områder?

Skriv til bjarne@bekker.dk, så bogen kan blive så alsidig som mulig. Selv har jeg haft mange gode stunder i de syv år, jeg arbejdede sammen med Dirch Passer på Billed-Bladet, som dengang var et reportagemagasin, hvor Jørgen Flemming og jeg var på reportagetogter rundt i verden. Du kan læse om Fultonskipperen Mogens Frohn her og om Kurt Carlsen på Flying Enterprise her. Bøgerne om de to legendariske, danske sømænd har samme storformat som den kommende ”Sømand af Kogtved” – 32×25 cm.
Hvis du vil vide mere om Dirch Passer og hans tid i Kogtved, er det beskrevet i andre af mine bøger, eksempelvis ”SvendborgHistorier” fra 2009 her. Vort bekendtskab sluttede, da Dirch inviterede på Rigshospitalet inden han døde. Her konkluderede det prægtige menneske: ”Bjarne, jeg skulle ha’ valgt havet!”. Resten af samtalen har jeg ”glemt”, også Dirchs purunge kæreste på sengekanten.  Det var vi enige om.  Inden jeg tog hjem til Fyn med en stor klump i halsen, lød den overskrift, Dirch krævede på artiklen, hele vejen i tog og på færgen:
”Ingen kommer fra livet med helbredet i behold”…

Dirch-Rigshospitalet

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>