n Menu

Tagåremand sommeren ’44

Dirch-i-båd-1942-960

BAG STYRMANDEN ligger missionshotellet ”Stella Maris”. Dirch Passer er tagåremand i ”Manø”. De mange drenge er kommet fra hele Danmark for at hente en uddannelse i Rederiet Lauritzen. Når styrmanden råber takten, er det Dirch, de har et øje på. Sådan var det i båden og sådan var det på skolen. Dirch var en spøgefugl, der skrev muntre ord i logbogen og tog initiativ til en revy ved sæsonens slutning, Det fortalte han 33 år efter, da han kom op fra selvsamme øvelsesjolle – ”Manø”. På samme plads som i 1944 havde han kigget ind over kysten og nydt gensynsglæden. Tænkt på de piger, han fangede med kikkerten på ”Stella Maris”. Kender du en af de andre elever i ”Manø”, så send meget gerne en mail til bjarne@bekker.dk.

 Bogen om Kogtved Søfartsskole<. www.kogtved.com

”DE ØJNE, DE ØJNE”. Dirch var synlig bevæget, da han læste om sin ungdoms dage på Kogtved Søfartsskole. Her de sider i dagbogen, han selv skrev om livet i 1944, fastholdt af fotograf Jørgen Flemming i Ejgil Larsens dagligstue.

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>