n Menu

Lauritzens Søfartsskole skal være et dansk børnehjem – fra 60’erne

Kogtved-1961

DER KOMMER EN DAG. Sådan er arbejdstitlen på den film, Zentropa producerer i den kommende tid. Nok engang er det Svendborg, der får glæde af den reklameværdi, der ligger i at Film Fyn har skaffet endnu en kunde til området. Og Zentropa med Peter Aalbæk Jensen Jensen som karismatisk direktør, skal nok vide at berette om Svendborgs kvaliteter. Undskyld Peter, din officielle titel er jo – ligesom i Olsenbandens film – generaldirektør.
Sisse Graum Jørgensen er produktionsleder, Jesper W. Nielsen instruerer og så kommer den glade nyhed for læsere af dette site: Zentropa har valgt Kogtved Søfartsskole som ramme om optagelserne. Så der er mage glade gensyn når filmen kommer i biografrne.
– Filmen har arbejdstitlen ”Der kommer en dag”, og den handler om et dansk børnehjem i 1960’erne fortæller Peter Aalbæk. Han røber også, at Lars Mikkelsen får hovedrollen.

aalbek-cigar
– Det har også noget med ”Godhavn” at gøre, siger Peter Aalbæk uden at røbe, hvad den gode havn betyder i denne sammenhæng.
Optagelserne starter på mandag den 10. marts, hvor et større hold rykker ind i de unikke bygninger, som iøvrigt er til salg for 35 millioner.
– Kom med en idé til skolens anvendelse, siger makkerparret Jørgen Lundsgaard og Niels Højlund, som på fredag har en helt anden rolle. De skal være dansepartnere, når pigerne fra dengang mødes til en svingom og en snak til bogen. Med på fredagens danseskole er tidligere hovmester Mogens Brueler, der har passet bygningerne for de nye ejere siden overtagelsen i 2009. Danselærer Nina Dinesen har lovet at instruere eleverne fra Dengang.

Lars Mikkelsen i filmen der optages ved Kogtved Søfartsskole.

Kontakt undertegnede, hvis du har en idé, der kan bevare skolen, så det attraktive areal ikke frister investorer, der ikke har veneration for andet end penge.

 

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>