n Menu

Gense ungdommens øhav

Sydfynske-øhav-total-72

ER DU BLANDT DE 9.000, der har fået en uddannelse på Kogtved Søfartsskole, var det måske en idé at tage familien med på et besøg i Det sydfynske Øhav. I Vestergaard på Skarø er der siden 2007 etableret et øhavsmuseum på 240 kvadratmeter. Klenodiet i samlingerne er en 15 meter lang model af skonnerten ”Fulton” af Marstal. På agterdækket af modellen er indrettet Skippers Kahyt, hvor Mogens Frohn Nielsens mange klenodier er opstillet. Under modellen er der bygget en sømandskirke med orgel, alter og døbefont. I den anden ende af museumsbygningen er der en rustik bar omkring nedgangskappen fra skonnerten Bonavista. Her kan der arrangeres ækvatordåb i O. P. Anderson, idet undertegnede er udnævnt til ambassadør for Det sydfynske Øhav. Tag gerne en kopi af dit linjecertifikat med – så bytter vi med en original øhavsdåbsattest 😉

Museet rummer afdelinger, bygget over mine bøger, samt effekter, indsamlet på småøerne syd for Fyn det sidste halve århundrede. Se mere om museets tilblivelse på www.skarø.com/indblik. Der arrangeres individuelt tilrettelagte togter med fortællinger, rundvisning, frokost og eventuelt med musik og dans. Læs om Det sydfynske Øhav på www.øhavet.dkwww.fultonskipperen.dk og www.flying-enterprise.com.

I sommeren 2010 blev jeg, efter 40 års venskab og samarbejde, indsat som arving efter Fultons legendariske skipper Mogens Frohn Nielsen. Bogen om skipper udkom en måned efter han bisættelse i Emdrup Kirke ved Utterslev Mose.

Med Øhavshilsen
Bjarne Bekker

Brochure-museet

Som det jo klart fremgår af min fynske globus, ligger Skarø midt i verden. I den hvide længe er bygget en 15 meter lang model af Fulton. Ved omhyggelige målinger er ækvator registreret præcis under kølen. I den ende ende er en fem meter lang bar og i den anden ende en sømandskirke med orgel, prædikestol – samt mulighed for ækvatordåb. Handlingen udføres af Kong Neptun og tilses af undertegnede, der er udnævnt til ambassadør af O. P, Anderson. Der er tilrettelagt togter til museet i sommeren 2015. Du kan vælge mellem sejlads med færgen Højeste, med et af de gamle træskibe eller med Caroline S. Kontakt bjarne@bekker.dk for yderligere orientering og booking.
Læs mere i museets brochure om unikke, maritime muligheder.

Globus-OPA-ambassade

Vestergaard-maj-2014

 

Alle togter tilrettelægges efter individuelle ønsker, kontakt bjarne@bekker.dk. Se mere om den sydfynske linjedåb her.

Med venlig hilsen og på gensyn Bjarne Bekker

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>