n Menu

Dirchs logbog om Adolf, der fik overskægget svidt af

Dirch-Passer-i-logbogen-960

”IMENS GÅR SNAKKEN OM ALT MULIGT om Krigssituationen, hvor det gaar alt andet end godt for en vis Herre, der snart har faaet Overskægget svidt af…”. Dirch Passer forsynede skolens dagbøger med levende og humoristiske beretninger om livet på skolen og udenfor. Spådommen om, at elev Passer ikke skulle finde sin fremtid på søens, men på scenens skrå brædder, kom dog ikke til helt at passe. Allerede efter afslutning på sommerholdet 1944 fik Dirch Passer sin første hyre. Det var på ”Helga” af Assens. Om den tid fortalte han, at man sejlede med brunkul på Stettin og Lübeck – ikke ufarlige destinationer i krigens sidste tid.
– Det var barske tider og ”Helga” gik ned, men heldigvis ikke mens jeg var ombord, fortalte Dirch i Ejgil Larsens hyggelige kontor. Kors et bombardement, vi var vidne til. Det var sgu næsten farligt og vi sejlede mellem en bunke miner i Østersøen uden at ramme en eneste én!
– Det er først efter krigen, jeg er fortsat i branchen – som minearbejder…!

Har du en kommentar til indlægget? Så skriv din mening!

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>